Članice Saveza, CB-radio,klub Brezovica i CB-radio,klub Trnje bili su zaduženi za uspostavu veza u slučaju elementarnih pod nazivom „Nepogode nas neće iznenaditi, a članovi CB radiokluba Dubrava za pružanje pomoći u postavljanju Bazne stanice 1. i vođenja dnevnika veza radi pisanja podataka od CB operatora sa kojim je održana veza, to jest novi način vođenja dnevnika veza, radi vođenja evidencija korisnika CB radijskih postaja za potrebe u slučaju elementarnih nepogoda.
Provjera veza održana je 03.lipnja 2023.godine sa pet planinskih vrhova i to Sljeme – CBRK Brezovica, CBRK Trnje, Bilogora CBRK Bjelovar, Ivanščica RU Sloga, Ćelavac CBRK Donat, i Slavnik CBRK Obala Piran Slovenija. Uz navedene klubove u provjeri veza sudjelovali su CBRK Križ sa Moslavačke gore, CBRK Šubićevac sa Promine i CB operatori sa područja Rijeke sa Učke
Sa održanom provjerom uspostave veza smo zadovoljni zbog broja učesnika korisnika CB radijskih postaja, uspostavom veza na veće udaljenosti.
S obzirom da su uvjeti za uspostavu veza bili odlični, u provjeru veza uključili su se mnogi korisnici CB radijskih postaja diljem Hrvatske čime smo posebno zadovoljni, što je dokaz da na području Hrvatske
ima dosta korisnika CB radijskih postaja koji su voljni uključiti se u slučju potrebe.
Na kraju još jednom napominjemo da je ovo bila samo vježba kako bi bili što spremniji da se u što kraćem vremenu uspostaviti veza na građanskom opsegu – CB kada budu stvarne potrebe.

Cilj provjere veza bio je, pokrivanje Hrvatske CB-radiovezom u slučaju potrebe u čemu smo uspjeli a što je vidljivo kroz pristigle dnevnike veza učesnika, kao i kroz dnevnike veza koje su vodile bazne stanice.