Zagreb, 23. 06.2024. godine

Nakon odrađene prve radionice u klupskim prostorijama održano je druženje mladih članova ZSCB-a na otvorenom prostoru. Na planinskom vrhu Sljeme održana je druga radionica i natjecanje mladeži Zagrebačkog saveza CB radio klubova.
Radionica je održana 23.lipnja 2024. godine uz prisustvo tridesetak mladih članova.
U prvom dijelu radionice mladi članovi su upoznati sa korištenjem CB opreme, kompletiranjem i postavljanjem mobilnih CB stanica u terenskim uvjetima i uspostavu veza u prirodi.
U drugom dijelu radionice mladi operatori su upoznati sa odrađivanjem takmičenja i popunjavanju dnevnika veza nakon čega su odrađivali veze sa CB operatorima iz Hrvatske i Slovenije. U sat vremena rada uz velike smetnje i loše propagacije odrađene su 72. veze. U realizaciji radionice uz članove ZSCB-a sudjelovala su i tri člana CB radio kluba ”Obala” iz Pirana. Zahvaljujemo na podršci CB radio klubu ”Bjelovar”, ”Radioamaterskoj udruzi Sloga” iz Varaždina, CB radio klubu ”Križ” iz Križa te svim operatorima koji su se aktivno uključili u natjecanje mladeži. Ova radionica je ujedno iskorištena za pripremu opreme za održavanje radionice na ”Ljetnoj školi tehničkih vještina 2024.” u Velom Lošinju.
Za sve učesnike u radionici osigurane su prigodne majice, a dobit će i zahvalnice za sudjelovanje.

U nastavku slijedi slikovni prikaz: