U organizaciji Zagrebačke zajednice tehničke kulture 19. listopada 2019, održani su VIII: dani tehničke kulture u Narodnom sveučilištu Dubrava. Članice ZZTK svojim sudjelovanjem na danima tehničke kulture imale su mogućnost prezentiranja svoje djelatnosti i njihove mogućnosti.

Zagrebački savez prezentirao je svoj rad kroz novo nabavljenu opremu, zatim kroz opremu za obuku mladih članova članica ZSCB, prezentaciju održanih radionica  i planiranih programa za 2019 godinu.

Izložbom osvojenih nagrada i priznanja kroz 11. održanih natjecanja tokom 2019 godine, među kojima je i plaketa prijateljskog CB radiokluba Bjelovar za sudjelovanje na „Tjednu tehnike Zajednice tehničke kulture Bjelovarsko-bilogorske županije“ 05. lipnja 2019. Na jumbo plakatu bio je slikovit prikaz provedenih radionica i sudjelovanja u natjecanjima.

U sklopu VIII. dana tehničke kulture izvršena je dodjela Nagrada tehničke kulture „Dr. Oton Kučera“ za 2018 godinu.

Vrijedno je spomenuti da tajnik Zagrebačkog saveza CB radioklubova i predsjednik CB radiokluba Dubrava Josip Mužina dobitnik godišnje nagrade „Dr. Oton Kučera“ za dugo godišnji rad u tehničkoj kulturi i postignute rezultate u 2018 godini. Uz članove članica ZSCB-a VIII. danima tehničke kulture prisustvovali su predsjednik i tajnica prijateljskog CB radiokluba Bjelovar Drago i Vera Pavelić