Članovi članica Zagrebačkog saveza CB radioklubova sudjeloali su u provođenju Zimske škole tehničkih vještina koju je organizirala Zagrebačka zajednica tehničke kulture u Domu crvenog križa na Sljemenu a sudjelovalo je 35 djece..

Savez je  odradio prezentaciju rada na građanskom opsegu (CB) prema rasporedu 11. siječnja 2019 u vremenu  od 15,00 do 17,00. sati.

S obzirom da su djeca koja su sudjelovala u radionici bila  podijeljena u dvije grupe, prezentacija je odrađena za svaku grupu u vremenu školskog sata u tri dijela.

U prvom dijelu prezentacija je odrađena sa opremom koja se koristi za natjecanja uspostavom veza na veće udaljenosti, gdje su uspostavljene veze sa mladim članovima CBRK Bjelovar koji su se javljali iz klupskih prostorija u Bjelovaru.

Zatim su uspostavljene veze sa članovima Radioamaterske udruge Sloga iz Varaždina koji su istovremeno prezentirali rad na građanskom opsegu (CB), članovima udruge poludnevnim boravkom za mlade i odrasle osobe s invaliditetom.

U drugom dijelu je korištena oprema koja se koristi za održavanje radionica, korištem ručno agregata za struju kojom se napajala CB-rdijska postaja što je za prisutne bio posebni izazov,

Nastavilo se sa uspostavom veza djecom iz osnovne škole Mato Lovrak predvođene učiteljicom Ružicom Mijatović. Djeca su bila u prostorijama koje koristi CBRK Dubrava i koristile opremu kluba koja čini baznu stanicu za potrebe u slučaju elementarnih nepogoda. U radu sa djecom pružila je Marija Ivček i članovi CBRK Dubrava.

U trečem dijelu djeci su podijeljeme ručne radijske postaje (voki.toki) gdje su međusobno uspostavljali veze.

U uspostavljanju veza sudjelovala su većina prisutne djece posebno sa djecom u prostorijama koje koristi CBRK Dubrava a najviše su sudjelovali u radu sa ručnim elektro agregatom.

Prezentacija je odrađena prema Planu i programu obuke za rad na građanskom opsegom.

Za provođenje prezentacije korišteno je: dvije radijske postaje, sedam ručnih radijskih postaja (voki-toki), ispravljač, ručni elektro agregat, stacionarna antena, razni reklamni materijal.

Prezentaciju su odradili voditelj prezentacije Josip Mužina ing. i Zlatko Ribarić.

SLIKE SA SLJEMENA:

SLIKE IZ KLUPSKIH PROSTORIJA: