CB radio klub Križ Vas poziva na petnaesto takmičenje CB radio operatora, CB radio klubova i CB sekcija, koje će se održati od 12.09.2020. godine sa početkom u 20 sati i trajati do 12.09.2020. godine do 23 sata.

Propozicije takmičenja

Ekipa će se javljati iz Klubskih prostorija u centru Križa i dijeliti brojeve. Radni kanal 4 a rezervni 36. Vrsta rada je prvih 15 minuta AM, drugih 15 minuta FM. Operatori će se mijenjati svakih pola sata tako da takmičari mogu u toku takmičenja održati 6 veza.
Takmičenje će se održati u dvije kategorije: kategorija pojedinaca i kategorija CB radio klubova i CB sekcija. U kategoriji pojedinaca može sudjelovati svaki korisnik CB postaje. Svaka održana veza donosi jedan bod, što znači da operator tokom natjecanja može sakupiti 6 bodova plus vrijednost đoker broja, jer će se tokom natjecanja u svakih pola sata podijeliti jedan đoker broj koji donosi određeni broj bodova, a vrijednost đoker broja prikazana je u tabeli kako slijedi.

Broj vezeVremensko razdobljeBroj bodovaBroj vezeVremensko razdobljeBroj bodova
1.20 – 20,3032.20,30 -219
3.21 – 21,305    4.21,30 – 228
5.22 – 22,304    6.22,30 – 2314
      
      

Đoker broj vrijedi samo onom operatoru koji odradi svih 6 veza.

Prva tri operatora koji sakupe najviše bodova osvajaju diplomu i pehar. U kategoriji CB radio klubova i CB sekcija, svaki učesnik u kategoriji pojedinaca dužan je prilikom slanja dnevnika veza upisati kojeg je kluba ili sekcije član. Zbrajanjem bodova osvojenih u kategoriji pojedinaca, klub ili sekcija čiji članovi sakupe najviše bodova osvaja pehar. Organizator natjecanja ne sudjeluje u kategoriji klubova i sekcija. Za osvajanje priznanja dovoljno je odraditi tri veze.

Dnevnik veza poslati na adresu: CB radio klub Križ Davor Klajn Moslavačka 64 10 315 Novoselec najkasnije do 17.10.2020, godine, vrijedi žig pošte.

Dnevnici veza se mogu poslati i na e-mail cbrk.kriz@gmail.com ili davor.klajn@zg.htnet.hr

Uplate za kontest ne primamo. Sva prava za tumačenje ovih propozicija i kontrolu takmičenja ima takmičarska komisija. Molimo Vas da sa ovim propozicijama upoznate sve svoje članove i prijatelje CB operatore, te da se fer i korektno ponašate u takmičenju. Podjela diploma i priznanja izvršit će se na CB noći ili najvjerojatnije osobno.

Uz pozdrav 73 !

               Za organizacioni odbor 
                Predsjednik Kluba 
               Davor Klajn – CB Dak