Zagrebački savez CB radioklubova
Trg žrtava fašizma 14
10 000 Zagreb

 • Radiooperateri na građanskom opsegu

  Građanski val koji službeno nazivamo GRAĐANSKI OPSEG ili izvorno „CITIZENS BAND“ (skraćeno CB) je opseg elektromagnetskih valova oko 11 metara

  Read More
 • Što je CB radioamaterizam

  CB radio je radio služba koju možete koristiti svatko tko posjeduje opću dozvolu za korištenje. CB radio je namijenjen za

  Read More
 • Radionice

  Zagrebački savez CB-radioklubova (ZSCB) poziva vas u CB-radionicu za mlade, koja će se održavati u Centru tehničke kulture Dubrava, Grižanska

  Read More
 • 1
 • 2
 • 3

III. dani tehničke kulture

Zagrebačka zajednica tehničke kulture organizirala je Dane tehničke kulture grada Zagreba, kao program od posebnog interesa za Grad Zagreb.

Manifestacija III. dani tehničke kulture održani su 26. i 27. rujna 2014.  sa ciljem prezentacije cjelokupne djelatnosti tehničke kulture u Gradu Zagrebu.

U prezentaciji djelatnosti tehničke kulture u Gradu Zagrebu sudjelovali su strukovni savezi i samostalne udruge članice ZZTK.
Prezentacija CB-radioamaterizma na području Grada Zagreba povjerena je članici Zagrebačkog saveza CB-radioklubova, CBRK „Dubrava“.
 


Prezentacija je izvedena u dva dijela.

U prvom dijelu prezentacija je provedena đambo plakatom 3000 x 700 milimetara na kojem je kroz slike prikazan CB-radioamaterizam kroz povijest i samogradnju. Roll-up pano 2000 x 1000 milimetara na kojem  prikazana mogućnost uspostavljanje veza bazne stanice sa određenim prijevoznim sredstvom i na kojoj udaljenosti, zatim plakatom što je CB radioamaterizam. Kroz reklamne materijale, plan i program radioamaterske obuke za rad na građanskom opsegu, što je CB-radioamaterizam kroz samogradnju i zakonska regulativa za rad na građanskom opsegu, Mali CB priručnik za početnike. Također je prezentirana samogradnja stacionarnih antena za CB i radioamatersko područje, izrada ispravljača na lak i jeftin način za CB-radijsku postaju Miljenka Farkaš CB-Zenit 9A7BFX člana RU Sloga iz Varaždina. Prezentirana je QSL kartica sa kućom u kojoj je smještena bazna CB radijska postaja ZSCB-a, uz koju su logotipi članica saveza. Ova QSL kartica postat će kao simbol za potvrđivanje uspostavljenih veza održanih za vrijeme natjecanja a u znak zahvalnosti autoru za izradu predloška kartice i web stranice ZSCB-a.

Članovi CBRK Dubrava koji su sudjelovali u prezentaciji rada na građanskom opsegu na III. Danima tehničke kulture Grada Zagreba.
U drugom dijelu izvršena je prezentacija CB-radijske opreme ručne izrade našeg člana voditelja konstruktorske sekcije  Josipa Gulija CB-Luna, 9A3COC, a to su CB-radijska postaja Atom 3, ispravljač za postaju 30 ampera te pojačivač izlazne snage u slučaju potrebe. Klupska CB radijska oprema koja se koristi na natjecanjima sa mobilnom antenom prilagođena za prezentacije.  Za prezentaciju nabavljena su dva PMR uređaja.   

Kroz slike je prikazano na koji su način članovi CBRK Dubrava prezentirali rad na građanskom opsegu – CB.

Pripremi izložbenog štanda i otvorenju III. dana tehničke kulture Grada Zagreba nazočan je bio predsjednik ZSCB-a Zlatko Ribarić

Izložbeni prostor posjetili su predsjednik ZZTK Baturić, predstavnici Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport i mnogi drugi.

U ime izlagača


Tajnik ZSCB-a
Josip Mužina ing.       

Download Full Premium themes - Chech Here
Free artbetting.net bookamkers reviw.
http://b.artbetting.net/